Servicii funerare

Cum trebuie procedat in cazul unui deces la domiciliu:

Firma de servicii funerare Anima va pune la dispozitie o gama cat mai variata de servicii si produse care sa asigure defunctului o inmormantare demna.

Serviciile pe care vi le punem la dispozitie au destinatia de a va ajuta in aceste clipe de incercare. Incepand de la sicrie sau coroane si pana la intermedierea pentru obtinerea actelor pentru deces sau transportul decedatului la capela si, respectiv, la biserica, firma noastra va ofera o gama completa de servicii si produse funerare.

Acte de deces/sanepid

Firma noastra va ofera suport pentru declararea decesului la evidenta populatiei in raza careia a avut loc decesul si pentru eliberarea tuturor actelor necesare pentru inmormantare. Suntem aici pentru a face toate demersurile necesare pentru a obtine actele si pentru a lua aceasta grija din responsabilitatea persoanelor care au suferit pierderea. Obtinerea actelor poate fi destul de complicata si este o grija in plus pentru familia care oricum nu are dispozitia necesara pentru a se deplasa dupa acte. Inainte de o inmormantate sunt atat de multe lucruri de facut incat obtinerea actelor se transforma intr-o sarcina pentru care nimeni nu are timp si pe care nimeni nu si-o doreste, motiv pentru care ne vom ocupa noi de tot.

Pachete de inhumare

Stim cat de grea este pierderea unei persoane foarte apropiate. Decesul este greu de acceptat si de inteles motiv pentru care va stam la dispozitie cu pachete de servicii funerare de cea mai buna calitate. Va oferim personal calificat in acest domeniu care va respecta discretia si solemnitatea evenimentului, fiind alaturi de dumneavoastra in fiecare moment. In functie de bugetul fiecarei persoane, va exista cu siguranta un pachet care sa se incadreze si care sa ofere cat mai multe clientului care ia legatura cu noi. Sunt si persoane care vor sa se implice partial in detaliile tehnice ale unei inmormantari, pentru care sunt pachete mai simple care includ de obicei transportul, imbalsamarea si alte cateva servicii.

Accesorii funerare

Fiecare sicriu pe care il alegeti poate avea accesorii funerare de cea mai buna calitate, in aceasta categorie fiind incluse crucile, manerele de plastic sau din metal, suruburile cu modele, imbracamintea speciala pentru sicriu, etc. La inmormantari sunt necesare si batiste, esarfe, baticuri, prosoape, candele si lumanari pe care le veti gasi tot la noi. Pentru ca defunctul sa aiba o inmormantare demna si care sa reflecte dragostea si consideratia prietenilor sau familiei, este important ca toate accesoriile sa fie ales cu gust si sa fie de cea mai buna calitate. Este recomandat sa alegeti mai putine accesorii dar care sunt de o calitate superioara decat mai multe accesorii care au o calitate indoielnica si doar asa veti evita sa stricati complet imaginea momentului.

Imbalsamare

Este obligatorie imbalsamarea defunctului si este reglementata de lege putand fi facuta doar de personal calificat in acest domeniu. Imbalsamarea reprezinta procesul prin care se intervine asupra corpului decedatului pentru ca acesta sa se conserve si pentru a fi intarziat procesul de descompunere in cele trei zile in care acesta este tinut la capela. Atunci cand decedatul a murit la spital ne putem prezenta chiar acolo pentru a realiza imbalsamarea inainte ca acesta sa fie imbracat, inainte de a fi transportat la capela.

Jerbe si coroane

Coroanele, aranjamentele florale pentru decorarea sicrielor, buchetele de flori si jerbele sunt realizate cu scopul de a oferi un omagiu frumos persoanei care a disparut dintre noi, dar care va ramane tot timpul in sufletele noastre. Din acest motiv folosim cele mai bune materiale si plante atat in aranjamentele naturale cat si in cele artificiale. Aducerea florilor este un gest comun la fiecare inmormantare iar buchetele, coroanele sau jerbele trebuie sa fie realizate elegant si cu atentie la detalii.

Transport funerar

Asiguram transportul persoanei decedate de acasa sau de la spital la capela si, respectiv la cimitir utilizand masini speciale pentru astfel de servicii. Respectam toate normele legale pentru transportul decedatilor, chiar si pe distante lungi, in alte judete de exemplu, pentru ca totul sa se desfasoare in cel mai linistit cadru. Conform legii transportul funerar se va realiza doar cu masini speciale pentru aceasta activitate si doar de catre firme autorizate. Este interzis persoanelor fizice sa transporte decedati utilizand autoturismul personal.

Organizari parastase

Ulterior procesiunii sunt organizate in mod normal si conform traditiei parastase sau, cum sunt numite popular, pomeni. Daca nu aveti timpul necesar sau posibilitatea de a pregati pachetele pentru pomana defunctului sau pentru pregatirea colivei, noi va putem ajuta si cu pregatirea lor. Stim toate regulile si traditiile pentru parastase si le vom comunica fiecarui client in parte pentru ca acesta sa stie exact ce urmeaza sa facem. Tot mai putine persoane stiu ce implica o pomana traditionala si ce ar trebui sa contina un pachet, motiv pentru care suntem aici cu suport tehnic.

Incinerare

O persoana decedata poate fi incinerata la solicitarea membrilor familiei care se ocupa de organizarea inmormantarii sau atunci cand decedatul a solicitat expres in timpul vietii sa fie incinerat dupa ce trece in nefiinta. Pentru detalii despre astfel de servicii ne putenti contacta si va stam la dispozitie cu toate informatiile pe care le solicitati si pe care ar trebui sa le stiti inainte de lua o astfel de decizie. Procedura pentru incinerare este mult mai complexa decat inhumarea clasica si poate dura mai mult.

Locuri de veci

Pentru amenajarea locului de veci si pentru pregatirea acestuia va puteti baza pe noi cu toata increderea. Suntem aici pentru a face absolut toate demersurile necesare pentru ca procesiunea funerara sa aiba loc in conditii optime. Lucrand cu noi nu va mai trebui sa va faceti griji pentru amenajarea mormantului si pentru angajarea unui personal independent care sa se ocupe de sapat si de acoperit.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Buna!
Suntem online, cu ce te putem ajuta?
Call Now Button