Pachete parastas

Parastasul se face atat imediat dupa inmormantarea persoanei dragi cat si in perioada ce urmeaza. In acest sens, cu siguranta, va doriti ca cineva sa preia aceasta sarcina pentru ca inmormantarea va consuma toata energia si dupa inhumarea defunctului veti vrea sa va reculegeti. Noi va suntem alaturi cu pachete pentru parastas ofertante in care veti gasi cu siguranta cea mai buna solutie care sa se potriveasca bugetului alocat si exigentelor dumneavoastra.

Pachet complet de parastas

Un pachet complet de parastas contine:

PRET 1200 LEI

PACHET PARASTAS “de DULCE”

PACHET PARASTAS "de DULCE"

PACHET PARASTAS "de POST"

PACHET PARASTAS "de POST"

coliva
  • Coliva medie (1 kg) 100 lei
  • Coliva mare (2 kg) 140 lei
3-capete-colaci
  • Set 3 capete colaci (cap, prescura si arhanghel) 85 lei

Pachete parastas la inmormantare

Parastasul de la inmormantare este numit si parastasul de trei zile si are la baza invataturile crestine. Conform credintei noastre, viata unui om nu se termina in momentul in care trupul sau moare pentru ca sulfetul continua sa existe si dincolo de viata pamanteasca. Din motivul acesta nu ii uitam pe cei disparuti dupa inmormantare si ii pomenim tot timpul, ne rugam si ne targuim pentru iertarea pacatelor lor si pentru odihna. La parastasul de 3 zile se va face pomenirea de dupa moarte care in general coincide cu ziua in care decedatul este inmormantat. Acest parastas se face pentru Sfanta Treime, pentru mantuire si pentru amintirea Invierii Domnului in cea de a treia zi, care a devenit garantia invierii persoanelor decedate.

Pachete parastas dupa inmormantare

Se spune ca dupa ce parasteste trupul, sufletul ajunge la Dumnezeu trecand prin mai multe vami. In tot timpul acesta familia sa cauta sa ii usureze trecerea prin aceste vami si sa atraga indurarea asupra lui, cu ajutorul parastaselor urmate de pomeni.
Potrivit crdintei crestine sunt urmatoarele parastase importante pe care fiecare familie ar trebui sa le faca persoanei decedate.

Parastasul de noua zile

In cea de a 9-a zi sufletul decedatului ajunge a doua oara in fata lui Dumnezeu. Se stie de la Sfantul macarie ca intre a treia si a noua zi sufletul vede cat de frumos este raiul si cum arata casele sfintilor. Acum sufletul nu stie care ii va fi soarta si este ingrijorat. Raiul il atrage dar nu stie daca va ramane aici. Speranta vine de la rugaciunile celor care traiesc.

Parastasul de 40 de zile

Parastasul de 40 de zile se face pentru a cinsti Inaltarea Domenului care, conform Bibliei, s-a intamplat la 40 de zile din momentul Invierii. Din a noua zi si pana in a patruzecea sufletul se afla in Iad, loc in care se sperie de faptul ca ar putea fi condamnat sa ramana acolo. La fel ca si Iisus care s-a inaltat la cer in a patruzecea zi, sufletul ajunge din nou in fata Judecatorului. Aceasta este judecata finala cand i se decide soarta si locul in care va ramane pana la urmatoarea Judecata. Parastasul de 40 de zile este cel mai folositor pentru sufletul ajuns in viata de apoi.

Parastase la 3, 6 si 9 luni

Pe langa rugaciunile pentru iertarea pacatelor si odihna sufletului celui decedat langa cei drepti, rolul acestor parastase este de a mentine amintirea raposatului in mintea celor care au ramas pe pamant. Parastasul se face ulterior la un an si apoi in fiecare an pana la 7 ani pentru a sarbatori ziua nasterii decedatului si timpul vietii petrecute pe pamant in ziua in care a plecat din viata aceasta si a trecut la ceruri.

pachete complete parastas
Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Buna!
Suntem online, cu ce te putem ajuta?
Call Now Button