Sala imbalsamare

Ce inseamna?

Imbalsamarea reprezinta conservarea chimica a corpului unei persoane decedate sau, mai bine zis, interventia de conservare a unei persoane decedate pentru cat mai mult timp, incepand cu data decesului si de regula pana va avea loc serviciul funerar, adica inmormantarea trupului neinsufletit, in asa fel incat persoana decedata sa poata fi vazuta de familie, prieteni, cunoscuti pentru a-si lua ramas bun.

Aceasta procedura se efectueaza intr-un loc special amenajat si autorizat, drept pentru care cele mai multe firme de pompe funebre ofera servicii complete de preluare a decedatului, dar și de pregatire.

Aceasta sala de imbalsamare complet dotata si utilata conform normelor in viguare ofera posibilitatea imbalsamarii persoanei decedate in conditii cat mai eficiente cat si serviciul de toaletare si cosmetizare.

echipament imbalsamare specific ritualului funerar
echipament imbalsamare specific ritualului funerar

Despre procedura

Conditiile de igiena intr-o astfel de camera trebuie sa fie la cele mai inalte standarde, astfel incat sa respecte normele prevazute de lege.

Astfel, in camera respectiva trebuie sa existe aparatura frigorifica speciala, cu o masa de inox pentru efectuarea practicilor uzuale de imbalsamare, o masa de inox pentru imbracarea persoanei decedate si cosmetizare, precum si instrumente sanitare necesare pentru efectuarea serviciilor respective. Toate aceste obiecte trebuie sa fie in conformite cu legea prezenta.

Trupul persoanei decedate este spalat cu apa curata, care amintește de apa botezului, prin care cel raposat a devenit membru al Bisericii, este imbracat apoi cu haine noi și curate și apoi este pus in sicriu, cu privirea spre rasarit conform normelor Bisericii.

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Buna!
Suntem online, cu ce te putem ajuta?
Call Now Button