Simbolistica florilor la inmormantare

Simbolistica florilor la inmormantare

Florile sunt o parte importanta din toate momentele semnificative ale vietii noastre, deci nu pot lipsi atunci cand ne luam un ultim ramas bun de la cineva drag. Acest obicei vine inca din Antichitate, filosoful Cicero spunand ca florile simbolizeaza viata trecatoare a omului si garanteaza linistea sufletului raposatului.

In general, la inmormantare se aduc coroane sau jerbe pe care persoanele apropiate le folosesc pentru a transmite ultimele ganduri raposatului si familiei indurerate. De asemenea, la priveghi se pot aduce buchete de flori care se pun la capataiul defunctului sau in jurul sicriului. Acestea trebuie sa fie legate doar cu o panglica inchisa la culoare, in nici un caz ambalate si trebuie sa fie in numar par astfel incat raposatul sa isi poata gasi perechea pe lumea cealalta.

Nu exista o regula scrisa in ceea ce priveste tipul ce flori potrivit pentru a fi aduse la inmormantare sau amplasate pe coroane, insa exista cateva categorii care sunt utilizate mai frecvent si au ajuns sa fie asociate, in mentalul colectiv, cu momentele de durere.

Florile si semnificatiile lor

Garoafele sunt considerate florile mortii, acestea fiind foarte accesibile si foarte des oferite in cazul inmormantarilor. Rosii sau albe, garoafele sunt oferite fie in buchete, in numar par, fie sunt asezate pe coroane.

Crinii albi sunt flori ce semnifica puritatea si inocenta redata celui plecat dintre noi.

Crizantemele albe sunt un simbol al mortii in randul popoarelor europene, iar printre asiatici, in special in China, Japonia si Coreea, sunt simbol al tristetii si al jalei.

In general, trandafirii sunt considerati flori de oferit in momentele de fericire, insa pot fi adusi si in momentele de tristete deoarece, fiind un simbol al iubirii, exprima cel mai bine afectiunea pentru cel decedat. Astfel, daca persoana care a plecat dintre noi este tanara se recomanda trandafirii albi deoarece acestia simbolizeaza puritatea si nevinovatia. Prin trandafirii rosii exprimam tristete nemarginita, in timp ce trandafirii galbeni sunt oferiti in general de prieteni si apropiati care doresc sa isi exprime simpatia.

Gladiolele sunt de asemenea flori oferite frecvent la inmormantare. Acestea au un aspect maiestuos si simbolizeaza sinceritatea, integritatea si taria de caracter.

Cum alegi coroanele si jerbele?

Daca buchetele sunt aduse pentru a infrumuseta camera mortuara, coroanele si jerbele au rolul de a transmite ultimele ganduri catre sufletul celui adormit dupa ce acesta este ingropat.

Astazi exista o gama foarte variata de modele de sicrie si de coroane, insa cel mai des sunt intalnite coroanele sub forma de lacrima. Daca doresti ceva mai aparte, poti opta pentru coroane sub forma circulara, sub forma de inima sau chiar sub forma de cruce. Iar daca nu ai fost atat de apropiat de persoana decedata oricand o jerba funerara in locul unei coroane, acesta fiind doar mai redusa ca si dimensiuni insa cu aceeasi functionalitate. Esential este ca orice ai alege sa te asiguri ca are panglica personalizata prin intermediul careia poti lasa mesajul tau de adio.

Atunci cand alegi coroana sau jerba funerara este foarte important materialul din care aceasta este confectionata. Atunci cand optezi pentru materiale naturale (brad, flori naturale) acestea vor avea un impact mai mare, insa se vor deteriora mult mai repede. Coroanele realizate din materiale sintetice rezista mult mai mult timp.

Pentru a fi sigur ca iei cea mai buna decizie, atat din punct de vedere al florilor pe care decizi sa le folosesti, cat si a materialelor si dimensiunilor, cel mai bine este sa ai parte de ajutor de specialitate. Personalul nostru calificat este aici pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii pe tot parcursul acestui moment dificil.

Impreuna vom trece cu bine peste clipele de cumpana din viata ta.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button
Trimite
Raspuns rapid
Vrei sa iti trimitem Oferta Personalizata direct pe WhatsApp?
Powered by