Bisericile din Bucuresti
Pentru momentele nefericite in care o persoana draga pleaca dintre noi, rudele si cei care au iubit-o cauta cel mai bun mod prin care sa ii transmita un ultim omagiu care sa dovedeasca dragostea si pretuirea lor fata de raposat. Astfel, sunt cautate cele mai frumoase biserici si cele mai bune servicii funerare. Venim in ajutorul dumneavoastra in aceste momente tragice, nu doar cu servicii de cea mai buna calitate ci si cu sfaturi si consilier pentru ca totul sa aiba loc asa cum va doriti. De aceea, va prezentam cele mai interesante si frumoase biserici din Bucuresti.
Biserica Elefteride
Biserica Elefteride nou se numara printre cele mai mari biserici din Bucuresti. A fost construita incepand cu anul 1935 iar finalizarea constructiei a avut loc in 1970. Constructia a avut loc cu pauze in vremea razboiului cand s-au construit cu greu turlele si a fost realizata pictura in functie de la enoriasii care isi permiteau sa investeasca. Aceasta biserica se afla foarte aproape de cealalta cu acelasi nume care este mai mica si mult mai veche datand din 1743, care este similara ca si dimensiuni si arhitectura cu Stavropoleos. Aceasta biserica a fost realizata pentru ca cea mica nu mai avea capacitatea de a face fata tuturor oamenilor.
Biserica Casin
Casin se afla intr-o zona verde, boiereasca si linistita a Domenilor, in apropiere de Arcul de triumf. Este una dintre cele mai inalte biserici din Bucuresti si se poate vedea la distanta pentru ca nu este ascunsa de blocuri. A fost construita in anul 1937 de catre Ionescu Berechet, un arhitect al Patriarhiei. Biserica este o combinatie dintre stilul brancovenesc, avand coloane la intrare si cel bizantin care prezinta mozaicuri si un plan central de cruce greaca. Arhitectura este spatioasa si inalta.
Biserica Kretzulescu
Aceasta biserice a fost catalogata drept unul dintre cele mai vechi si valoroase monumente din acest oras datand de la finalul perioadei brancovenesti. A fost construita intre anii 1720 si 1722 de catre Iordache Cretulescu alaturi de sotia sa Safta. Iordache Cretulesc a fost logofat ias Safla era una din fiicele lui Constantin Brancoveanu. In trecut, aici a fost bariera nordica a orasului si locul avea numele de Putul cu zale.
Biserica Stavropoleos
Constructia acestei biserici a inceput in anul 1724 la comanda lui Ioanichie, un calugar grec. In prezent aceasta bisrica este un monument foarte valoros reprezentativ pentru stilul brancovenesc si se fac eforturi constante pentru restaurare si intretinere. Ultimele lucrari au fost facute in anul 2003 in curtea interioara, iar investitia a fost foarte mare. La biserica aceasta pot fi vazute numeroase celebritati, atat intelectualii cunoscuti cat si vedetele din lumea mondena.
Mitropolia
Ansamblul format din Palatul Patriarhiei, Catedrala Patriarhiei si resedinta Patriarhala, alaturi de marea clopotnita si toate celelalte elemente care tin de cultul bisericesc, se afla pe dealul Mitropoliei. In anul 156, Constantin Serban Basarab a construit ceea ce in prezent este cunoscut drept Dealul Mitropoliei, mai exact o biserica ce a fost pictata in vremea lui Radu Leon, moment in care a fost stabilita aici si resedinta mitropoliei, in anul 1668 chiar daca mitropolitul era mutat aici inca din anul 1661. In jurul acestei constructii au aparut mai multe asezari si construtii conexe din care in prezent se mai poate vedea clopotnita care a fost construita in 1698 de catre Constantin Brancoveanu.
Biserica Trei Ierarhi
Este una dintre cele mai vechi si mai frumoase biserici mici din Bucuresti. Se afla in zona Coltea recunoscuta pentru istoria sa veche. Denumirea zonei se leaga de o familie de boieri originari din Doicesti. Udrea Doicescu a construit aici in anul 1641 o biserica mica din lemn care a fost mostenita dupa decesul sau de Coltea Doicescu, fratele lui, de la care Mihai Cantacuzino a cumparat pamantul peste cativa ani. Avand aprobarea mitropolitului din acea vreme, Coltea a construit o noua biserica din piatra avand stilul brancovenesc.
In timpul cutremurului din 1977 au fost provocate numeroase stricaciuni, si procesul de restaurare a fost foarte mult timp blocat pentru ca nu existau fondurile necesare. Biserica a fost renovata dupa Revolutie, dar inainte a fost inchisa intre anii 1986 si 1989 la comanda familiei Ceausescu. In 1989 biserica a fost adapost pentru persoanele ranite la Universitate.
Schitul Darvari
Acum aproape 200 de ani, familia Darvari a construit un lacas de cult si rugaciune pentru apropiatii lor si pentru ei. Din acel moment si pana in prezent, acest schit a suferit numeroase modificari, si a fost reconstruit complet in perioada interbelica. In prezent, starea sa este ireprosabila, fiind o constructie foarte bine ingrijita si intretinuta, reprezentand o adevarata oaza de verdeata, liniste si flori, un loc mult mai primitor decat s-ar putea astepta oricine avand in vedere ca se afla in mijlocul capitalei. In aceeasi curte se afla si un magazin de carti si obiecte bisericesti.
Biserica Sfantul Silvestru
A fost pentru prima data sfintita in anul 1907 si in prezent, este, alaturi de turnul cu cea, un monument istoric. In 2002 Teoctis a depus aici moastele sfatului Slivestru pe care le-a primit in cadrul unei slujbe din Roma. Tot aici si-a desfasurat activitatea si Parintele Galeriu, din anul 1974 si pana la moartea sa in anul 2003.
Biserica Amzei
Este prima biserica construita in prezent aici, insa de dimensiuni mult mai mici si cu o singura turla. A fost ridicata intre 1807 si 1810. Pana cand a ajuns la forma din prezent, a suferit o serie de transformari considerabile si a fost afectata de incendii si cutremure. Biserica aceasta este o constructie monumentala, avand stil eclectiv, si este ornamentata pe exterior cu o serie de elemente arhitecturale din caramida si piatra, din care unele au fost caracterizate drept arhitecturi neoromanesti: caramida aparenta galbena, in combinatie cu zonele tencuite, si siruri de ocnite pe sub cornisa.
Biserica Sfantul Mina
Constructia acestei biserici a inceput in anul 1725. In anul 1847 a ars intr-un mare incendiu care a distrus o foarte mare parte a capitalei. Despre biserica Sfantul Mina se spune ca este vrajita iar persoanele care au suferit pagube sau nu pot sa se casatoreasca si vin se roaga aici pentru a gasi rezolvare la problemele lor.